Welkom in mijn Qniversum!

Al mijn schilderijen zijn Q’s. Q’s heten Q omdat ze allemaal iets ronds verbeelden en het de Question is wat u als toeschouwer van een Q ervaart. Mijn Qniversum bestaat uit meerdere Q-series. Elke Q-serie bestaat uit meerdere versies in verschillende kleuren en afmetingen. Om de ervaring van een Q niet te sturen hebben alle Q’s een nummer als titel. Bijvoorbeeld QIV-3; dat is de derde Q van de vierde serie. Wat u ervaart van QIV-3 bepaalt u zelf. Q’s zijn “minimal art” met maximaal effect. Q’s beïnvloeden zowel de toeschouwer als hun omgeving en lijken groter dan ze daadwerkelijk zijn.

De ervaring van de Q’s

De Q is voor mij als kunstschilder het ultieme schilderij. Het ultieme schilderij verbeeldt geen ervaring van een landschap of een portret bijvoorbeeld, maar vormt een ervaring voor de toeschouwer op het moment dat hij of zij de Q beschouwt. Ultieme schilderijen zijn abstracte schilderijen die een realistische ervaring kunnen opwekken, en omgekeerd. Veel toeschouwers vertellen mij over hun ervaring met een Q, en die zijn heel verrassend. Toeschouwers hebben heel verschillende ervaringen. De Q’s op deze website geven een goede eerste indruk, maar veel beter voor een goede ervaring is om ze in het echt te zien.

Q’s en de tijdsgeest

Q’s passen bij de huidige tijdgeest. Er is steeds meer behoefte aan rust en verdieping. Mijn Q’s bieden dat, vooral omdat ze lang en langzaam bekeken moeten worden voor ze u een goede ervaring geven, en later vaak en veel. Q’s zijn “slow paintings”.

Techniek

Alle Q’s zijn geschilderd met acryl en vrijwel allemaal op vierkant doek. Achter de Q-nummering staat de grootte van het doek in centimeters tussen haakjes vermeld: QVII-2 [130x130cm]. Een enkel doek is rechthoekig. Alleen de QV-serie omvat ook linosnedes op papier.